CPH:DOX

Andelen og ÆRØ:DOX

viser dokumentarfilm lørdag 16. oktober

KL 14:00 ‘Min bror, mit hjem‘ og

kl 16:00 ‘Elenas Inner Fire

Filmene vises i samarbejde med CPH:DOX. Der er gratis entré!

Min bror, mit hjem

Kathrine Ravn Kruse / Danmark / 2021 / 75 min
(vises på dr.dk, men det vil være en helt anden oplevelse på det store lærred og ikke være en udfordring).

Dokumentar om to afghanske brødres genforening i Danmark rammer lige i hjertet ved at fokusere mere på det menneskelige end politiske.

Efter 9 års adskillelse er de to afghanske flygtningebrødre Popal (21) og Darmal (18) blevet genforenet i Danmark. Men de to brødre står vidt forskellige steder i livet. Popal har for længst fået asyl i Danmark og er en fighter med masser af drømme for fremtiden.
Darmal derimod er ny i landet, tung om hjertet og usikker på sin fremtid. Da Darmal får afslag på asyl, smuldrer brødrenes drøm om en fælles fremtid. Med et kærligt og omsorgsfuldt præstepar og en engageret advokat som nærmeste allierede, kæmper Popal for ikke at miste sin lillebror igen.


Elenas inner fire

Casper Balslev / Danmark / 2021 / 75 min

Filminstruktør Casper Balslev er fascineret af wrestling og tog for et par år siden til et wrestling-show i en lille gymnastiksal på Nørrebro i København for at snuse til wrestling-miljøet med tanke på at lave en kort dokumentarfilm på måske 10 minutter om wrestling.
Blandt de mandlige wrestlere i barske kostumer fik han øje på en lille pige, der skulle i sin første kamp i den mandsdominerede sport.
“Hun stod ovre i et hjørne og var mega nervøs før sin første store kamp, så vi valgte at følge hende, fordi hun var den bedste historie den aften,” fortæller Casper Balslev.
“Da vi kom hjem og så materialet igennem, viste det sig at være megafedt, og vi besluttede, at vi ville fortsætte med at filme og lære hende bedre at kende,” fortæller instruktøren, som netop har lagt sidste hånd på en 82 minutter lang dokumentarfilm om dansk wrestling.

Et godt bud på et ægte, drøn-underholdende kulthit, der balancerer mellem kulørte fantasi-universer, special effects og ægte følelser. Præcis som den wrestling-kultur, den fører os midt ind i.

Her møder vi Elena Morgenstjerne, Jyllands eneste kvindelige pro i arenaen. Alle hendes venner er mænd, og hun kan smadre dem alle sammen når det skal være. Men for at blive en sand legende i ringen må man for alvor finde sin indre ild. Vil det lykkes for Elena? Casper Balslevs film er et ko(s)misk og (k)ærligt indblik i en parallel virkelighed af Santo-masker, Speedos og store drømme.