Filmperlen: The Big Lebowski

Bio-Andelen viser, sammen med Cinemateket, en programpakke på syv klassiske film, der alle har sat deres spor i filmhistorien – og stadig vil ud over rampen. Fremvisningen er fordelt på mandage hen over året. Priserne er de samme, som for vores øvrige film – også med rabatkort.
Det eneste der er anderledes er, at der skal bestilles plads til forestillingen.


Mandag d. 06. maj kl 19:30

”Ve vant ze money, Lebowski!”. Med ‘The Big Lebowski’ leverer Coen-brødrene (igen-igen) en vanvittig historie fuld af sære eksistenser og elskelige idiotiske indfald. Den midaldrende hippie ’The Dude’ tilbringer det meste af sin rigelige fritid i en bowlinghal sammen med den småpsykotiske Vietnam-veteran Walter (John Goodman) og den ikke alt for opvakte Donny (Steve Buscemi). ’The Dude’ bærer det borgerlige navn Lebowski, og det deler han tilfældigvis med en fed, usympatisk rigmand. På grund af navnefællesskabet bliver han fejlagtigt overfaldet af et par gorillaer, der tilmed tisser på hans gulvtæppe. Opildnet af sine to bowlingkumpaner opsøger han den anden Lebowski for at få erstattet sit højtelskede tæppe. Og så har vi for alvor balladen.

Jeff Bridges er fremragende som det overvintrede blomsterbarn, Julianne Moore giver sig fuldt ud som nøgenmaler-furien Maude Lebowski flankeret af Philip Seymour Hoffman, John Turturro og flere andre kendte navne i små glansroller.


Produktionsår 1998

Genre Komedie, Krimi

Instruktør Joel Coen

Medvirkende Jeff Bridges, John Goodman, Julianne Moore, Steve Buscemi

Spilletid 117 min.

Biopremiere 21.08.1998


Filmliste:

Mandag d. 09.09 ”Chinatown” (Roman Polanski 1974)
Mandag d. 07.10 ”Mød mig på Casiopia” (Torben Svendsen 1951)
Mandag d. 11.11 ”Grease” (Randal Kleiser 1978)