Operafilm 2020/21

Billetter 150,- kr. (inkl. en genstand før filmen).
Bestilling på tlf 62 52 17 11

 

Operafilm:
FALSTAFF 30.01.21 kl 15:00

Musikchef James Levine er tilbage på The Met i spidsen for Verdis sidste opera. Med sin geniale evne til at skabe en lyslevende figur på bare nogle få takter har Verdi her skabt en af de morsomste operaer i repertoiret. Han ville egentlig have sluttet sin karriere, da han havde skrevet operaen Otello færdig i 1886, men han kom på andre tanker, da han fik et udkast til en opera om Shakespeares altædende, kvindeglade og småalkoholiserede antihelt.

Shakespeare skabte sin Falstaff-figur efter en historisk person, der hed Oldcastle – en tyk og storskrydende middelalderhelt. Men sammen med tekstforfatteren Boito gør Verdi også Falstaff til en mere sammensat figur end bare en dum tyksak med et alkoholproblem. Falstaff havde premiere på La Scala i Milano 9. februar 1893, og jublen ville ingen ende tage. Nede i salen sad i øvrigt to af de kolleger, som Verdi gerne ville vise, at han stadig kunne skrive banebrydende og nyskabende opera – de to var Giacomo Puccini og Pietro Mascagni.

Handlingen er henlagt til 1950’erne.

Medvirkende: Ambrogio Maestri, Lisette Oropesa, Angela Meade, Stephanie Blythe, Jennifer Johnson Cano, Paolo Fanale, Franco Vassallo • Dirigent: James Levine • Iscenesættelse: Robert Carsen

Varighed 3 timer 15 min

 

Køb billet til alle forestillinger nu og få fordele:

  • Spar 50,- kr.
  • Der skal ikke bestilles billet. (du/I har fast plads til alle forestillinger)